Na lang wachten was het in juli 2017 eindelijk zover: de langverwachte verhuizing van Edufax was een feit. In het centrum van Leende, een dorp ten zuidoosten van Eindhoven, aan de voet van de gotische Sint-Petrus’ Bandenkerk, staat de nieuwe kantoorvilla van dé specialist in internationale onderwijsbegeleiding. Chic, klassiek en ingetogen, maar daarom niet minder statig. Met oog voor detail, stijl, omgeving, duurzaamheid en gebruiksgemak moet het een genot zijn om hier te werken. Peter Zuidema is eigenaar en financieel directeur bij Edufax: “Er zijn dorpsbewoners geweest die ons hebben bedankt, omdat we deze villa hebben gebouwd. Deze plek is achttien jaar een weiland geweest en dat dit er zou komen, had niemand verwacht. Het gebouw, en ook de tuin, is helemaal af. Het is een mooi visitekaartje voor Edufax én voor Leende.”

Het team van Edufax bestaat uit vijftig medewerkers: enthousiaste internationale onderwijsconsultants, docenten, ontwikkelaars, ICT’ers en officemedewerkers, een directeur en een sales- en relatiemanager. Samen zetten zij zich in voor alles wat te maken heeft met onderwijs in het buitenland. Zoals onderwijsadvies op maat, begeleiding en het ontwikkelen van online lesmateriaal. Edufax wordt ingeschakeld door bekende en minder bekende organisaties en bedrijven voor hun internationaal mobiele medewerkers. Peter Zuidema: “Ons uitgangspunt is dat kinderen van ouders die tijdelijk in het buitenland verblijven daar met betrekking tot hun schoolcarrière zo weinig mogelijk hinder van mogen ondervinden. Dat uitgangspunt is ons bestaansrecht. We hadden een prachtig pand aan de Dorpsstraat, maar het werd echt te klein. Wel knus, maar toch. We wilden met deze villa minimaal opschalen naar 800 m². Het is uiteindelijk 1.150 m² geworden, inclusief de twee appartementen op de tweede verdieping. De keuze voor Margry | Arts Architecten was geen moeilijke. We hadden eerder samengewerkt en ik vind dat ze prachtig werk leveren. Als zij het niet kunnen, kan niemand het!”

Onder begeleiding van Margry | Arts Architecten is Coenen Concept de interieurbouwer voor dit schitterende project aan de Valkenswaardseweg in Leende.

Lees het volledige artikel hier. (PDF bestand van 16,5 mb)